Parykker til hverdag og fest

Parykker  

At gå med parykker har været meget udbredt tilbage i tiden. I dag bruger de fleste kun parykker til festlige lejligheder, som en del af en udklædning eller til en tur i byen. Til fest er det sjovt at kunne skifte hårstil uden forpligtelser.

Nogle bruger dog også parykker til hverdag. Måske har de fået tyndt hår på grund af sygdom og gider ikke opmærksomheden omkring det. Eller måske kan de bare lide at have lidt forskellige looks uden at slide på håret ved at farve og klippe det hele tiden.

Parykker til hverdag

Til hverdag foretrækker du sikkert naturlige parykker, hvor det kan være svært for folk at opdage, at håret ikke er dit eget. Sådanne parykker kan du blandt andet købe hos Dramashop.dk.

De kan vaskes i hånden, tørres med hårtørrer og glattes med glattejern, hvis du holder varmen på under 120 grader. De er nemme at sætte og falder rigtig flot. Og til de priser, Dramashop.dk holder sig, kan du sagtens købe en paryk bare for sjov.

Sjove parykker til fest

En festlig paryk giver lige det sidste til din udklædning, hvis du skal til fest med et tema. Hos Dramashop.dk kan du til lave priser eksempelvis købe en fletningeparyk til oktoberfesten, parykker med et historisk look eller store parykker med tykt hår til hawaiifest eller 70’er festen.

Parykkens historie gennem tiden

Vidste du, at parykker blandt andet var moderne i 1600-tallet for at forhindre, at man fik lus. Dengang var der ikke de lusemidler, som vi har i dag. Og så var parykken en måde at undgå kløe.

På den tid var det også meget moderne for mænd at have nogle ordentlige manker af langt hår. Havde man(d) tyndt hår, så var parykker en god måde at snyde sig til det topsmarte look med de høje og mere eller mindre kunstfærdige frisurer – set med nutidens øjne.

I takt med at moden krævede højere og højere frisurer, valgte mange mænd at klippe deres eget hår helt kort og kun gå med parykker. Det holdt i hvert fald lusene væk, selvom det lyder temmelig besværligt at skulle holde styr på de tunge parykker hver dag.

I dag er mænd ikke så meget for at indrømme, hvis de går med parykker. Og nogle kan nærmest gøre grin med tanken – tænk bare på Donald Trump og toupe-rygter. Der er dog en undtagelse: I England ser man stadig jurister bruge parykker.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>