Men, hvordan skal det foregå? Det er her, at outplacement såvel som projektansættelse kommer til syne

Skal du til at gennemføre en fyringsrunde i din virksomhed, eller er du som personaleansvarlig tvunget til at afskedige en medarbejder? En dag får du muligvis brug for at opsige en kollega. Hvad så nu? Her kommer outplacement foruden projektansættelse ind i billedet. Det begiver sig ved, at de hjælper dig og den fyrede igennem hele processen. Der kan ofte være utallige bevæggrunde for, at en organisation må opsige sine ansatte. Sidste vinter befandt jeg mig som personaleansvarlig i en HR-afdeling i den uheldige situation at være tvunget til at fyre tre medarbejdere i min afdeling. I den forbindelse besluttede vi os for at bruge penge på outplacement foruden projektansættelse til de fyrede medarbejdere. Dermed havde vi nemlig en chance for at give dem mod på at søge videre i deres arbejdsliv.

Talrige firmaer har et ønske om at sørge for, at de ansatte, der fik en fyreseddel, kan få de bedst mulige betingelser for så hurtigt som overhovedet muligt at komme videre i deres karriere og i livet. Derudover har de planlagte outplacement plus projektansættelse forløb for de medarbejdere, som fik en opsigelse medført, at afdelingens andre medarbejdere har haft hurtigere ved at acceptere de nye arbejdsopgaver der er kommet som et resultat af fyringsrunden. De professionelle outplacementforløb viste sig således at blive en måde at vise et socialt ansvar såvel som skabe fundamentet for en god stemning i en yderst svær situation. Den opsagte medarbejder får hjælp fra en dygtig jobkonsulent under hele forløbet. Hvis man ansætter en vejleder med erfaring inden for rekruttering, projektansættelse såvel som outplacement, får man chancen for at give de pågældende medarbejdere en hjælpende hånd i stedet for. Jobsøgningskonsulenten har også tilbudt en effektiv individuel sparring, som har givet den enkelte medarbejder den bedst mulige hjælp til at afdække deres kompetencer samt fremtidige muligheder i deres arbejdsliv.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>